2017-11-09

Hur du får ditt hotellrum uppgraderat, utan att betala extra

Gratis är gott. Här kommer de bästa tipsen för att öka dina möjligheter till att få ditt hotellrum uppgraderat, utan att behöva betala något mera.

1. Fråga om det

Det låter lite konstig, men är du artig och trevlig och personalen på gott humör är det inte helt omöjligt att du får en uppgradering gratis bara av att fråga snällt. Chanserna är som störst när du bor på ett nytt hotell som vill bygga upp ett gott rykte, om du reser under lågsäsong eller om du checkar in sent över en natt. Prova!

2. Gå med i lojalitetsprogram

Alla stora hotellkedjor erbjuder bonusprogram med förmåner för dig som bor hos dem ofta, precis som flygbolag och kaféer gör. Om du bor tillräckligt många nätter inom en specifik hotellkedja kan du komma upp i en bonusnivå där du automatiskt kommer att uppgradera, utan att du ens behöver be om det.

3. Var vänlig

En bra tumregel att ha i åtanke när man bor på hotell är att vara trevlig. Detta gäller både mot hotellpersonal och andra gäster. Det är en väldigt liten insats att bjuda på ett leende, och har du tur kan de till och med leda till en rumsuppgradering. Ifall du haft en bra hotellvistelse, ge dem en positiv recension, det kan leda till att du uppgraderas nästa gång du bor hos hotellet.

4. Ifall det är ett speciellt tillfälle

Firar du och din partner silverbröllop, eller har något annat att fira? Nämn det för hotellet. Kanske tycker dem att det är trevligt att ni valt just dem och erbjuder en gratis uppgradering eller någon annan sorts present. En flaska bubbel eller en restaurangvoucher skadar kanske inte?

5. Klaga

Att vara artig är en bra metod för att få uppgradering, men det är inte helt ovanligt att folk som uttrycker sitt missnöje får samma förmån. Är någonting markant klandervärt under din vistelse, nämn det. Hotellet kompenserar dig hellre med ett bättre rum än att förlora dig som gäst.

 

Hotellrum

Fler nyheter

Gå med i Hotel Express

Ange dina kontaktuppgifter nedan så skickar vi ett mail med information om hur du går vidare för att bli medlem!