Nyheter

Högt tryck på hotellen i höst – Mia och Krister ger sina bästa tips

Mia och Krister

September och oktober innebär konferenser, kickoffer, kongresser och mässor. Priserna på hotell skjuter i höjden och det är svårt att få tag på rum. Mia och Krister, två av våra bokningsexperter, ger sina bästa råd till dig som ska ut och resa i höst.

Både Mia och Krister har jobbat på Hotel Express i snart 12 år. De började nästan samtidigt. Förutom att umgås med sina familjer är det stugan vid Hjälmaren för Mia och att köra motorcykel för Krister som gäller på fritiden.

Mia jobbade tidigare som receptionist på ett hotell och hade bra koll på Hotel Express redan då. När hon såg att vi sökte personal blev hon sugen på att prova och här blev hon kvar. Krister började som säljare när han kom till Hotel Express. Sedan blev det just bokningen han landade vid. Erfarenheten från båda sidorna ger honom bra koll på kundernas behov.

 

Alltid högt tryck under hösten

Många företag drar igång hösten med konferenser och kickoffer och det är många återkommande stora mässor. Det gör att hotellbeläggningen ökar, därmed även priserna. Beläggningen är hög och det är svårt och dyrt att hitta hotellrum.

– Det är inte bara Stockholm, Göteborg och Malmö, det är mycket överallt, säger Mia.

– Med god framförhållning och lite flexibilitet kan man spara väldigt mycket pengar. Kan man tänka sig att bo på ett hotell lite längre bort och planera för något längre restider blir det mycket lättare, säger Krister.

Även vilken dag i veckan du reser påverkar pris och läge. Många mässor och kongresser ligger oftast tisdag-torsdag.

– Försök att planera dina resor i början eller slutet av veckan, säger Mia.

 

”Vi har koll på läget!”

Stämningen hos bokningen är god trots att trycket på hotellen ökar nu under hösten. Alla är peppade och hjälper varandra. Mia och Krister berättar mer om vad som gör att Hotel Express är ett bra alternativ när du reser mycket i tjänsten.

– Vi har bra relationer till hotellen och sitter på ett gäng riktiga guldkorn som ofta kan hjälpa till. Vi försöker även att förbereda våra medlemmar med information om vad som händer på de orter de ska resa till i förväg, säger Mia.

– Vi löser så gott som alla förfrågningar. Våra system hjälper oss väldigt mycket och vi har alltid koll på dagsläget. Vi hjälper våra kunder att spara både tid och pengar, säger Krister.

 

Kickar och engagemang

Att lösa medlemmarnas problem är något som är centralt.

– Jag får kickar av att hjälpa våra kunder, säger Krister. När det ringer in en kund som är stressad och inte får tag på hotell, och jag löser problemet, då får jag en kick. Det är roligt.

Det är tydligt att engagemang är viktigt för bokningsgänget. Det är alltid fullt fokus på att hjälpa medlemmarna att hitta rätt boende. Mia berättar vad som motiverar henne i jobbet.

– Vi hittar alltid lösningar och det känns riktigt bra att kunna hjälpa våra kunder. Ibland kan vi behöva leta länge innan vi hittar ett boende, men vi är envisa!

– Vi ger aldrig upp! säger Mia och Krister samstämmigt.

 

Fyra tips till dig som ska bo på hotell i höst

  • Var flexibel. Med lite flexibilitet kombinerat med punkt två, framförhållning, kan man spara väldigt mycket pengar. Kan du tänka sig att bo på ett hotell lite längre bort eller anpassa din rutt något?
  • Var ute i så god tid du kan. Mässor och konferenser gör att beläggningen är hög. Priserna kommer att fortsätta stiga ju närmre i tid du kommer när det är högt tryck.
  • Lägg din resa i början eller i slutet av veckan. Många mässor ligger mitt i veckan. Har du möjlighet kan du spara pengar genom att planera din resa på måndag eller torsdag och fredag.
  • Var beredd på att priserna är höga. Man kan behöva acceptera ett högre pris än vanligt om man inte kan planera om något i sin resplan.

Fler nyheter

Heja på avstånd!

DET ÄR VI SOM ÄR ÖREBRO!!! ❤️🖤💪 Vi hjälper vågen strömma genom hela Örebro #hejapåavstånd Heja, heja, heja Örebro – Hela vägen till SM-guld!!!

Nytt avtal med OKQ8

Nytt avtal med riktigt bra priser hos OKQ8 Med OKQ8 företagskort får du tillgång till Sveriges största stationsnät och all service det innebär. Som kund…

Glad påsk!

Skärtorsdagen, den 1 april, passar vi på att gå på lite påskledighet efter lunch. Vi stänger kl. 12.00 och är tillbaka tisdagen den 6 april…

Välkommen Stefan!

Varmt välkommen till Hotel Express Stefan! Vi har den fina förmånen att få välkomna Stefan Granrud! Stefan kommer senast från Best Western Hotels & Resorts…

Företagets hotellnätter på faktura

Det är inte alltid helt lätt att få företagets alla hotellnätter fakturerade. Hotellen vill helst inte jobba med enstaka fakturor och bokar ni hotellrum via…

Resepolicy

  Resepolicy för tjänsteresor När vi talar om policy menar vi inte själva dokumentet utan tillämpningen. En policy för resor och boende i tjänsten innebär…

Kontakta oss

Är du intresserad av att gå med i Hotel Express eller har du någon fråga till oss? Ange dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig!