Nyheter

Så här gör du för att hitta billiga hotell

Gör du allt du kan för att spara pengar när du bokar hotell? Det är många parametrar som ska vägas in och priset sticker gärna iväg. Vi har låtit vår egen expertkår, resebokarna, ge sina exklusiva tips på hur du kan spara pengar på bokningen av ditt nästa hotellbesök, utan att behöva dra ner på hotellstandarden.

 

1. Undvik högsäsongen och fredagarna

Det kommer inte som någon överraskning att prisen på hotellrum följer utbud och efterfrågan-diagrammet. När det är högsäsong och speciellt på fredagar, så tenderar priserna att stiga eftersom att allt fler reser just då. Kanske bör du överväga att planera resan under lågsäsong och undvika den dyra fredagen? Genom att planera resan under andra datum kan du potentiellt spara flera tusenlappar.

 

2. Välj bara de mest nödvändiga bekvämligheterna

Såklart är det jättebehagligt om stadshotellet har inomhuspool, spa och gym. Men kommer du verkligen få användning för detta? Dessa bekvämligheter har en förmåga att kicka upp priset rejält. Använd hotellsökmotorernas filter och kryssa i det som du faktiskt kommer behöva, så som frukost och wifi.

 

3. Låt dig inte bländas av hotellstjärnor

Det många inte vet är att stjärnorna inte behöver korrelera med kvalitén på hotellet, utan har att göra med hotellets utbud. Atmosfär, läge och service spelar mindre roll i bedömningarna eftersom dessa punkter är svåra att bedöma på ett objektivt sätt. Ett enstjärnigt hotell behöver exempelvis erbjuda dusch och toalett samt eluttag på rummet. För ett femstjärnigt hotell krävs bland annat dygnet-runt-öppen reception samt badrock och tofflor i rummet. Stirra inte blint efter stjärnorna då det är väldigt objektiva kriterier som ligger bakom bedömningen.

 

4. Utforska hotellet innan du bokar

För att hotellvistelsen ska bli lyckad behöver du granska hotellet noggrant. Till din hjälp finns bilder, men det är oftast hotellen själva som är utgivare av dessa. Kanske har de manipulerats för att hotellets ska framstå som perfekt, vilket är en varningssignal. Ifall personerna i fotografierna har på sig kläder från 80-talet kan du göra bedömningen att hotellet antingen behöver uppdatera sina bilder – eller inte har renoverats sen 80-talet och ser betydligt sunkigare ut nu för tiden.

 

5. Avbokningsbart rum kan spara dig mycket pengar

Du vet aldrig ifall dina planer skulle ändras eller att du vaknar upp dagen innan avresa med influensa. Då är det en enorm trygghet att rummet är återbetalningsbart vid avbokning. Generellt sätt kostar ett sådant rum 5–10 % mer, men det kan spara dig betydligt mer än så ifall det oväntade händer. Att ha ett återbetalningsbart rum är även en sorts prisgaranti då du kan fortsätta att ha ett öga öppet för en ännu bättre deal, och ifall du hittar en – avboka den tidigare bokningen och köra på det nya erbjudandet med bättre pris.

 

6. De ”dolda” parametrarna – IP-adressen & cookies

Även om det råder lite osäkerhet kring ämnet, så tyder mycket på att din aktivitet på en hemsida kan styra prissättningen. Ett tips som kan hjälpa dig att hålla nere priserna när du bokar online är att surfa ”inkognito” och inte tillåta några cookies. Då kan inte hotelleverantören spara din historik och inte pressa upp priserna beroende på din efterfrågan. För den datorkunnige kan det löna sig att testa att jämföra priset från en annan IP-adress och kolla om man kan pressa ner priset den vägen.

 

7. Googla efter rabattkoder

Ett enkelt sätt att spara de sista hundralapparna (eller tusenlappar för den delen) när du väl valt ditt hotell och hotelleverantör, är genom att googla efter rabattkuponger för leverantören. En enkel Google sökning på hotelleverantörens namn och ”rabattkod” ger flera gånger en länk till en sida där du exempelvis kan få 10 % rabatt. På ett fåtal klick och en snabb sökning så har du sparat in en rejäl summa.

 

8. Dela upp din bokning

För den lite mer erfarna resenären är ett tips att dela upp sina bokningar. Det kräver lite extra tid, ansträngning och lite mer risk, men kan resultera i att du sparar mycket pengar. Ska du exempelvis bo en vecka i Paris så är utbudet sämre om du letar efter ett hotellrum som är ledigt över hela vistelsen (7 nätter i rad). Vad den erfarna resebokaren istället gör är att dela upp bokningen för att hitta mer alternativ. Kanske bo 4 nätter i ett deluxe-rum och de resterande 3 i ett standardrum?

 

 

Genom att följa dessa tips kommer du snart att hitta dina hotell-guldkorn till fantastiska priser. För dig som vill testa dessa tips direkt – använd Hotel Express, det är enkelt. Ska du resa i tjänsten så ta kontakt med vår bokningsservice som har alla dessa tips inarbetade när de letar efter hotell åt dig. För privatresan, använd vår utlandsportal HEI Online. Där skippar vi allt krångel och ger dig lägsta-pris-garanti när du söker på 140 000 hotell världen över och bokar helt utan avgifter.

Fler nyheter

Heja på avstånd!

DET ÄR VI SOM ÄR ÖREBRO!!! ❤️🖤💪 Vi hjälper vågen strömma genom hela Örebro #hejapåavstånd Heja, heja, heja Örebro – Hela vägen till SM-guld!!!

Nytt avtal med OKQ8

Nytt avtal med riktigt bra priser hos OKQ8 Med OKQ8 företagskort får du tillgång till Sveriges största stationsnät och all service det innebär. Som kund…

Glad påsk!

Skärtorsdagen, den 1 april, passar vi på att gå på lite påskledighet efter lunch. Vi stänger kl. 12.00 och är tillbaka tisdagen den 6 april…

Välkommen Stefan!

Varmt välkommen till Hotel Express Stefan! Vi har den fina förmånen att få välkomna Stefan Granrud! Stefan kommer senast från Best Western Hotels & Resorts…

Företagets hotellnätter på faktura

Det är inte alltid helt lätt att få företagets alla hotellnätter fakturerade. Hotellen vill helst inte jobba med enstaka fakturor och bokar ni hotellrum via…

Resepolicy

  Resepolicy för tjänsteresor När vi talar om policy menar vi inte själva dokumentet utan tillämpningen. En policy för resor och boende i tjänsten innebär…

Kontakta oss

Är du intresserad av att gå med i Hotel Express eller har du någon fråga till oss? Ange dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig!