Nyheter

Semestertips i Sverige!

Semestertips

Nu är det inte lång tid kvar till semestertider, hur spenderar du dina lediga dagar? Här kommer våra bästa semestertips på hemmaplan, det finns massor att se och uppleva i vårt avlånga land!  

Svenska övernattningar minskade något sommaren 2017 jämfört med samma period året innan. Samtidigt ökade antalet övernattningar från USA med hela 39 %. Utländska turister gillar Sverige. Enligt Visit Swedens analys av Sverigeintresserade resenärer vill man främst uppleva nya platser, koppla av och uppleva naturen.

Sommaren är den viktigaste säsongen för turism i de flesta regioner i Sverige. Sammantaget svarar sommarmånaderna för ungefär 45 % av hela årets övernattningar, enligt Tillväxtverket. De mest besökta regionerna i Sverige under sommarmånaderna är Stockholm, Västra Götaland och Skåne. Vi vill ge er våra bästa semestra hemma-tips.

Vi bad vår egen Lars Sonnerstedt att samla bokningsgängets bästa sommartips. Smått och stort, vatten, skog, fjäll och stad, aktiviteter och vila… Ta fram anteckningsblocket och skriv en checklista på de ställen du skulle vilja besöka – Trevlig resa!

Bokningens samlade tips:

”På sommaren kan det vara lite klurigt att hitta hotellrum då turismen ger hög beläggning. Men det finns många riktigt härliga ställen som kanske inte alla tänker på.” – Lars Sonnerstedt

 

Arken Hotel & Art Garden SPA i Göteborg

Det perfekta stället för avkoppling. Här står välbefinnandet och lugnet i fokus. Avkopplad i dubbel bemärkelse på SPA-avdelningen som är helt mobilfri. Hotellets egen restaurang serverar genuina smakupplevelser med naturliga råvaror, från väl utvalda producenter i regionen.

 

Best Western Hotell Lerdalshöjden i Rättvik

Best Western Hotell Lerdalshöjden

Njut av naturen och den fantastiska utsikten över Siljan. Dessutom har Hotel Lerdalshöjden en fin restaurang och maten är bra, riktigt bra! Här har du nära till allt du vill se och uppleva i Dalarna. Kanske en konsert i magiska Dalhalla?

 

Brösarps Gästgifveri och SPA i Brösarp, Österlen

Bröderna Lejonhjärta, Äppelkriget, Carl von Linnés skånska resa, Prins Eugens oljemålningar och Arlas ”Bregottfabriken”… Alla dessa med vackra vyer från Brösarps backar. Brösarps Gästgifveri och SPA blev utnämnda till Årets Skånska Destination 2017 av Skånska Gastronomipriset. Natur, kultur och massor av aktiviteter.

 

Nora Stadshotell och Grythyttan Gästgivaregård i Bergslagen

Grythyttan Gästgivaregård

I Bergslagen finns massor att uppleva och göra. Det kanske är läge för en cykelsemester? Då passar Nora Stadshotell eller Grythyttan Gästgivaregård perfekt som utgångspunkt. Cykla genom gammal kulturrik bergslagsbygd och storslagen natur. Gillar du att fiska? Det finns ett 70-tal fiskevatten bara i Nora, Bergslagen är ett riktigt fiskeparadis!

 

Valhall Hotell i Kalix

Valhall Hotell

Kalix – där hav och älv möts. Upplev fantastiska stränder, den vackra skärgården och unika platser som till exempel ett underjordiskt fort. I Kalix finns en vacker skärgård med flertalet öar att besöka, unik småstadsshopping och massor av aktiviteter. Dessutom det röda guldet – Kalix Löjrom!

 

Åre Fjällsätra i Åre eller Vemdalens Högfjällshotell i Vemdalen

åre fjällsätra

Gillar du att vandra, cykla eller kanske paddla kanot? I Åre och Vemdalen finns massor av friluftsaktiviteter. Gör en utflykt och åk Panoramavägen längs Kallsjön och Åreskutans baksida, bada i Mittåfallets lagun, fjällvandra, rid på islandshästar, fiska, paddla kanot eller bara andas fjäll-luft och njut av utsikten och naturen.

 

 

Fler nyheter

Nytt avtal med OKQ8

Nytt avtal med riktigt bra priser hos OKQ8 Med OKQ8 företagskort får du tillgång till Sveriges största stationsnät och all service det innebär. Som kund…

Glad påsk!

Skärtorsdagen, den 1 april, passar vi på att gå på lite påskledighet efter lunch. Vi stänger kl. 12.00 och är tillbaka tisdagen den 6 april…

Välkommen Stefan!

Varmt välkommen till Hotel Express Stefan! Vi har den fina förmånen att få välkomna Stefan Granrud! Stefan kommer senast från Best Western Hotels & Resorts…

Företagets hotellnätter på faktura

Det är inte alltid helt lätt att få företagets alla hotellnätter fakturerade. Hotellen vill helst inte jobba med enstaka fakturor och bokar ni hotellrum via…

Resepolicy

  Resepolicy för tjänsteresor När vi talar om policy menar vi inte själva dokumentet utan tillämpningen. En policy för resor och boende i tjänsten innebär…

Låt oss presentera – vår nya VD!

Michael Johansson Michael är en erfaren ledare med erfarenhet från både tillverkande och tjänsteproducerande företag. Karriären startade på Wasabröd/Barilla i Filipstad där han jobbade i…

Kontakta oss

Är du intresserad av att gå med i Hotel Express eller har du någon fråga till oss? Ange dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig!