Skip to main content
Hotell

Stötta ditt lokala hotell

By 25 maj, 2021maj 31st, 2021No Comments

Att vi har kastats in i riktigt tuffa tider är ingenting att hymla med. Framförallt resebranschen har drabbats väldigt hårt av Coronaviruset och konsekvenserna kring restriktioner för resor. Att affärsresandet minskar har vi såklart full förståelse för och företag gör helt rätt i att följa myndigheternas råd. Det gör givetvis vi också!

Men… Vi tänker så här; många har fått avboka sina utlandsresor man sett fram emot. Dessutom jobbar många av oss hemifrån just nu och missar den sociala kontakten vi får av att träffa våra kollegor irl varje dag. Här finns det lösningar!

Kolla upp vad ditt lokala hotell erbjuder. Genom att turista på hemmaplan kan du få både den där semesterkänslan du hade planerat in och fördelen att komma hemifrån en stund. Vi vet att både hotell och restauranger gör stora insatser och kommer med smarta lösningar för att vi ska kunna fortsätta göra besök hos dom, tryggt och säkert.

Gästens säkerhet är av största vikt, det uttrycker många hotell just nu väldigt tydligt. Rutiner för städ och hygien har uppdaterats och anställda går hem vid minsta symptom. Det gäller såklart även dig, stanna hemma om du är sjuk, känner symptom eller om någon i din närhet är sjuk. Genom förtroende och samarbete står hotellen kvar och tar emot dig med glädje när du är frisk igen!

Tänk på att hålla lite extra avstånd och tvätta händerna ofta och väl. Normalt brukar man ju säga att man inte ska känna efter så mycket, men det får vi ändra på nu. Känn efter, känner du minsta symtom, stanna hemma!

Här listar vi några goda anledningar att stötta våra lokala hotell och restauranger:

  • Vi avråds från att resa både utomlands och inom Sverige. Passa då på att uppleva din hemstad!
  • Då beläggningen är lägre än vanligt är det lätt för hotellen att se till att rum får stå tomma en längre tid mellan gästerna. Mer tid för städ och vädring. Dessutom är det lättare att placera ut gäster glesare på hotellet.
  • Om du inte vill äta din frukost i frukostmatsalen kan du på många hotell be om en frukostpåse till rummet eller att ta med. Flera hotellrestauranger erbjuder även middagslösningar på rummet för den som inte vill sitta i restaurangens lokaler.
  • Även restauranger har färre bokningar just nu. Det innebär att ni, om du och ditt sällskap är friska och krya, är varmt välkomna till restaurangen och kan dessutom sitta med större avstånd till nästa sällskap än vanligt.
  • Take away – inte bara på snabbmatsrestauranger. Ring din favoritrestaurang och boka den där magiska rätten för avhämtning! Hem och njuuut!
  • Jobbar du hemifrån och har svårt att få till en bra kontorsplats? Kontakta ditt lokala och hotell och hör om de har någon lite avskärmad plats du skulle kunna nyttja. Helt plötsligt ser du lite människor på dagarna och har tillgång till frukost och kaffe. Du kan säkert göra en bra deal med hotellet!
  • Har du någon i din närhet som fyller år snart? Ett presentkort på en hotellvistelse eller ett restaurangbesök är väldigt uppskattat. Dessutom går det alldeles utmärkt att skicka med posten.
Hotel Express