Skip to main content
För ekonomenFör resenären

Företagets hotellnätter på faktura

By 25 maj, 2021juni 16th, 2021No Comments

Det är inte alltid helt lätt att få företagets alla hotellnätter fakturerade. Hotellen vill helst inte jobba med enstaka fakturor och bokar ni hotellrum via olika bokningssajter kan det dyka upp andra problem. Till exempel att momsen oftast inte finns specificerad på fakturan. 

Som hotell är man oftast inte så sugen på att godkänna fakturering från sina gäster då det blir ett stort extraarbete och merkostnader för hotellet. Hur gör man då som företag om man vill ha sina hotellnätter på faktura?

Bokar ni era hotellnätter på nätet via olika bokningssajter är det ofta möjligt att få era nätter fakturerade. Viktigt är då att även be om originalkvitto från hotellet då momsen oftast inte finns specificerad på fakturan från bokningssajten. Anledningen är helt enkelt att bokningssajter inte är skyldiga att uppge moms då sajten endast är förmedlare av tjänsten, det är hotellet som är den faktiska säljaren. Med originalkvitto från hotellet får du momsen specificerad och har därmed avdragsrätt. Det innebär däremot inte att ni som företag minskar kvittoredovisningen.

Stenkoll på företagets hotellnätter

Ett väldigt smidigt sätt att få kontroll på företagets hotellkostnader är att få alla hotellnätter på en samlingsfaktura och där hjälper vi gärna till. Som kund hos Hotel Express har du möjlighet att få alla företagets hotellnätter fakturerade. Självklart får ni allting specificerat på fakturan för korrekt bokföring med momsavdrag. Läs mer om våra tjänster här.

Om du är intresserad av att få alla företagets hotellnätter på faktura, klicka här och skicka in din intresseanmälan.

Få dina hotellnätter fakturerade
Hotel Express